سامان جنگل دوست سه شنبه ۱۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۰

از سال 1377 فعالیت موسیقی خود را شروع کرد و سال 1385 اولین آلبوم خود را به نام «کما1» روانه بازار کرد. این آلبوم با استقبال زیادی مواجه شد و پس از ساخت آلبوم های بعدی به نام «کما2» و «کما3» سر انجام آلبوم خوشبختی را روانه بازار کرد. وی اکنون مشغول ساخت آلبوم جدید است. درباره اوضاع این روزهایش و آلبوم خوشبختی، با او گفت و گویی انجام داده ایم که می خوانید:

* اساسا تقلید را در آثار هنری چه طور می بینید؟

ـ همه چیز در آثار هنری با تقلید شروع می شود و در ادامه باید راه خودش را پیدا کند. حالا می خواهد نقاش باشد یا خواننده، باید طرف فایل خودش را پیدا کند تقلید کلا قسمتی از کار هنری هر هنرمندی است، ولی در ادامه باید راه و روش خودش را پیدا کند.


* با اینکه خودتان ترانه سرا هستی چقدر قدرت کلام برایتان اهمیت دارد؟

ـ بسیار زیاد، در کارهای ما ترانه یکی از مهم ترین کار است، مثل فیلمنامه در سینما می ماند من خودم به موضوع ترانه اهمیت زیادی می دهم.

در حال حاضر وضعیت موسیقی پاپ ما طوری شده که به سختی می توان خواننده ای را پیدا کرد که آلبومی مورد پسند مخاطب پیدا کند.

* شما برای نگه داشتن مخاطبی که سال ها با خودت همراه کرده ای چه ترفندی را به کار می برید؟

- باید در این کار تغییر ایجاد شود منظورم از این تغییر، تغییر مثبت است که در راستای کار اثر بخش باشد. مخاطب همیشه دنبال این است که کار جدیدی را که نسبت  به گذشته برایش انجام دادی بهتر از قبل باشد و اگر در جهت مثبت باشد نتیجه می دهد، ولی اگر در جهت مثبت نباشد مخرب هم هست.


 گفتگو با حمید عسکری


* معمولا کار کردن به صورت گروهی در ایران جواب نمی دهد.

ـ من راجع به موسیقی پاپ می گویم، چون کلا ما ایرانی ها خیلی روحیه کار گروهی مان ضغیف است. به خاطر اینکه نمی توانیم خوب هم اندیشی کنیم با همدیگر و باید نظرها با هم هماهنگ باشد. وقتی که چند نفر در یک گروه باشند و بخواهند به نظر خودشان عمل کنند  به مشکل بر می خوریم . این خیلی مفصل است، ولی این خلاصه ای از کل کارهای گروهی است. نمی توانیم نظرات مان را تحمل کنیم و این باعث می شود که کار گروهی در ایران دوام نیاورد.

* فکر می کنید همکاری های گروهی تا چه زمانی می تواند ادامه دار باشد؟

ـ تا زمانی که گروه هنوز اسم و رسمی پیدا نکرده و همه در تلاش اند تا به موفقیتی برسند و فعلا در کنار هم هستند، سعی می کنند همدیگر را تحمل کنند، اما زمانی که  کار به نتیجه می رسد و موفق می شوند، تازه شروع مشکلات هست. همچنین در این زمان اختلاف بین گروه پیش می آید.

* از آن دسته خواننده های هستید که بر خلاف سایرین کمتر به برگزاری کنسرت می پردازی. این میل درونی شما برای حضور روی استیج هست یا مسائل مالی این اجازه را نمی دهد؟

ـ ما فعالیت های مان سه دسته است. یک دسته کنسرت های تهران، دسته دوم شهرستان و دسته آخر خارج از کشور است. در زمینه کنسرت های خارج از کشور بنده یکی از فعال ترین خواننده هایی بودم که در زمینه کنسرت های خارجی فعالیت داشتم. یعنی تور آمریکا و کانادا داشتیم و از نظر تعداد جزو معدود خواننده هایی هستیم که کنسرت خارج از کشور برگزار کرده ایم.

دسته دوم که مربوط به کنسرت شهرستان است. به قول معروف فکر می کنم جزو تعداد خواننده هایی هستم که در اکثر نقاط ایران که شرایط برگزاری کنسرت بوده کنسرت را برگزار کرده ام و داریم انجام می دهیم، اما در شهرستان بنابر دلایلی بازتاب خبری ندارد؛ یعنی ما 10 تا شهر کنسرت می گذاریم و بازتابی در رسانه ها ندارد زیرا؛ خبرنگار و عکاس در آن شهر نیست که اخبار آن را منتشر کند و فکر می کنم در همه جای شهرستان من برگزارکردم.
درباره کنسرت تهران باید بگویم ما 8سال است که داریم کنسرت در تهران می گذاریم.

خیلی از خواننده هایی که دارند کار می کنند کلاً 2-3 سال از فعالیت مجوزشان می گذرد. زمانی که شروع فعالیت خواننده ای است اصولا مانند سدی می ماند که شما پشت آب را گرفته ای و زمانی که راه را باز می کنی شتاب حرکت آب خیلی بیشتر از قبل است. برای این موضوع هم باید این مثال را زد، ولی استثنا خواننده ای که تازه مجوز گرفته ،کنسرت های بیشتری در تهران اجرامی کند و طی زمان های مختلف فعالیت های کنسرت در تهران کم می شود.ما الان 8سال است داریم کنسرت می گذاریم و خیلی از خواننده هایی که 2-3 سال از شروع فعالیت شان می گذرد، نسبت به سال های اول شان کنسرت های شان کمتر شده و ما از بهمن ماه 4بار کنسرت داشتیم.

* در ساختن ترک هایت تا چه میزان سلیقه بازار و تا چه میزان سلیقه خودتان وجود دارد؟

ـ فقط نظر خودم هست. چون خودم اصولا کارهایم را می سازم و کسی برایم کار نساخته و آهنگسازی نکرده. تصمیم می گیرم چه قطعه ای را باید بسازم، اما قبل از شروع کردن به کار سعی می کنم کار را با مشورت نهایی دوستان انتخاب کنم.

* کلا در آثار هنری حرف اول را می زنید. شما به عنوان خواننده و آهنگساز چه گونه این را به مخاطب منتقل می دهید؟

ـ اصولاً در موسیقی خواننده ها دو دسته اند: 1- آن دسته ای که مولف اند. 2- مولف نیستند.

خواننده ای که مولف نیست کسی است که آهنگ ساخته می شود ترانه نوشته می شود و فقط می رود اجرا می کند، اما خواننده ای که خودش ترانه می نویسد، آهنگسازی می کند و می خواند این می شود خواننده مولف.

اصولا ما دارای یک حس و نظریه هستیم که کارها را با نظر و عقیده خودمان تولید می کنیم. اصولا  مخاطبی که با ما هم عقیده و احساس باشد ما را دنبال می کند. برای همین است که یک عده طرفدار خواننده ای دیگر هستند. اصولا کسانی که با ما هم فکر و هم نظر هستند با ما همراه می شود.

* کدام ساز برایتان نوستالژی عمیقی دارد؟

ـ من خودم چون گیتار می زنم اصولا ساز گیتار را بیشتر دوست دارم.

* پس یعنی ساز زندگیت هم باید گیتار باشد؟

(با خنده) بله.

* فوتبالی هم هستید؟

ـ بله.

* کدام تیم هارا دوست دارید؟

- برای تیم های داخلی که همه میدانند استقلالی هستم. خارجی هم رئال مادرید.

* نظرتان درباره آلبوم خوشبختی که دی ماه92 به بازار آمد چه بود؟

ـ من راضی بودم، آلبوم از لحاظ فنی و تکنیکی آلبوم خوبی بود.

* با چه کسانی همکاری داشتید در آلبوم خوشبختی؟

ـ شهاب حیدری، پوریا حیدری و کوشان حداد.

* به نظر شما این آلبوم توانست نظر مردم را جلب کند و فروش خودش را داشته باشد؟

ـ اصولا کارهای ما از نظر بیزینس خوب هست و خدا را شکر با استقبال خوبی رو به رو بود.

* خودت کدام قطعه از آلبومت را دوست داشتی؟

ـ بزن بارون را دوست داشتم.



شارژ سریع موبایل