ندا نیک روش دوشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۳ - ۲۱:۳۰

می گویند جراحی های بینی گوشتی خوب از آب درنمی آید، ولی اگر بینی تان استخوانی باشد، نتایج جراحی ایده آل تر است. می گویند اگر بینی گوشتی دارید، پس از جراحی دوباره گوشت اضافی می آورد و یا آن شکل دلخواه را به دست نخواهید آورد و... . اینها برخی از شنیده هایی است که افرادی را که بینی گوشتی دارند و از شکل بینی شان راضی نیستند، از تیغ جراحی می ترساند.

 

دکتر گیلدا گیوه چی ، متخصص گوش و حلق و بینی در این باره می گوید:

«اصلاح بینی های گوشتی با جراحی زیبایی به خوبی امکان پذیر است و اگر اصولی انجام شود، نتیجه مطلوب داشته و به اصطلاح با برگشت همراه نخواهد بود.اصول اصلاح در این بینی ها تا حدودی با بینی هایی که اشکالشان فقط برجستگی استخوانی واضح است، متفاوت می باشد و توجه نکردن به این تفاوت هاست که سبب بروز نارضایتی بعد از عمل می شود.هدف از جراحی در بینی های گوشتی فرم دادن به بینی در راستای متناسب شدن آن با سایر اجزای صورت است نه صرفا کوچک کردن آن!جراحی هایی که فقط با هدف کوچک کردن بینی انجام می شوند، علاوه بر مشکلات تنفسی از نظر ظاهری نیز در درازمدت مطلوب نخواهند بود.با توجه به اینکه حمایت اسکلتی بینی های گوشتی ضعیف است، جهت شکل دادن به بینی و خوش فرم کردن آن ابتدا سایز بینی تعدیل می شود و غضروف هایی که در وضعیت مناسب نیستند جابجا می گردند. سپس ساختارهای ضعیف توسط پیوندهای غضروفی تقویت می شود.سن مناسب برای عمل جراحی بینی 18 سالگی است، ولی در صورت کامل بودن رشد جسمی در سنین پایین تر مانند 15 سالگی هم امکان پذیر است

ضخیم بودن پوست یک عامل محدود کننده است. پوست ضخیم قابلیت چسبیدن کامل به اسکلت کوچک شده زیر خود را ندارد. در نتیجه بینی های کوچک شده در برخی مناطق بخصوص ناحیه بالای سر بینی برجستگی پیدا می کند و سبب می شود علیرغم جراحی، سر بینی همچنان پهن و بدون فرم جلوه کند.نکته دیگر در جراحی بینی های گوشتی این است که تورم بعد از عمل در این بینی ها طولانی تر است. به عبارت دیگر حداقل یک سال برای فرم گرفتن بینی بعد از عمل، زمان لازم است.البته جهت کمک به تسریع بهبودی تورم، اقداماتی نظیر تزریق دارو در موضع تورم با صلاحدید پزشک جراح موثر است.نکته آخر اینکه، دستگاه های کوچک کننده بینی هیچ نقشی در تقویت غضروف های ضعیف و تغییر وضعیت آنها ندارند. در نتیجه توصیه به استفاده از آنها به عنوان جایگزین عمل جراحی، صرفا انگیزه تجاری دارد و عوام فریبی است.هوشیار باشید!»

 

دکتر ابراهیم رزم پا، متخصص گوش و حلق بینی به سئوالات زیر در این زمینه پاسخ می دهند.

شما چه بینی را گوشتی به حساب می آورید؟

ساختمان بینی از پوست و گوشت و غضروف و استخوان تشکیل شده است. شکل بینی و تناسب اجزای آن در افراد گوناگون با هم تفاوت دارد. خیلی از مواقع در تشخیص این موارد اشتباه می شود و بینی های معمولی به اشتباه گوشتی قلمداد می شود که موجب نگرانی بیمار می شود. گاهی اوقات مشکلات بینی به علت ناهنجاری های غضروفی استخوانی است که راحت تر قابل اصلاح است، ولی درباره بینی های گوشتی هم در صورت تجربه کافی جراح نتایج ایده آلی خواهد بود.

 

از میان کسانی که بینی گوشتی دارند، چه کسانی بهتر است مورد جراحی قرار گیرند؟

برای جراحی بینی بهترین افراد کسانی هستند که نقایص مشخصی در بینی شان داشته باشند و از پیش از انجام جراحی با جراح همکاری کافی داشته باشند. باید پیش از عمل جراحی با پزشک شان صحبت کنند و درباره نتایج عمل جراحی به طور کامل توجیه شوند.مراحل انجام عمل جراحی به طور کامل برایشان توضیح داده شود تا مشکلی در این باره نداشته باشند.

 

 نتیجه جراحی زیبایی بینی گوشتی چیست؟

 

حال اگر بینی مان گوشتی باشد، باید چه انتظاراتی از نتیجه جراحی بینی داشته باشیم؟

هدف از هر عمل جراحی زیبایی، بهبود بخشیدن به وضع ظاهری است نه رسیدن به زیبایی مطلق و کامل. از سوی دیگر، نوع پوست افراد گوناگون با یکدیگر متفاوت است و ممکن است فردی به دلیل نوع پوست صورتش و یا دلایل دیگر، مورد مناسبی برای جراحی بینی اش نباشد. اشکالات گوناگون بینی مانند پهن بودن بینی، بزرگ بودن سوراخ های بینی، جعبه ای شکل بودن نوک بینی، افتادگی نوک بینی و... طی عمل جراحی بینی افرادی که بینی گوشتی دارند، اصلاح می شود.

 

بهترین سن برای جراحی بینی چه سنی است؟

به طور معمول، سن مناسب برای عمل جراحی بینی 18 سالگی است، ولی در صورت کامل بودن رشد جسمی در سنین پایین تر مانند 15 سالگی هم امکان پذیر است و حتی مواردی که به علت تغییر شکل یا انحراف شدید تیغه بینی انسداد کامل ایجاد شده، در سنین پایین تر هم جراحی محدود با دقت در آسیب نرساندن به مراکز رشد غضروف و استخوان قابل انجام است.

 

بعضی ها می گویند، نتایج جراحی بینی گوشتی با لیزر بهتر از آب درمی آید. درست است؟

خیر. استفاده از لیزر در اعمال جراحی سر و گردن به مشکلات خاصی مانند ضایعات پوستی، عیوب انکساری چشم و ضایعات حنجره محدود است، ولی اعمال جراحی زیبایی با لیزر بیشتر جنبه تبلیغی و عوام فریبی دارد و در دستان جراح مجرب ضرورتی ندارد.

 

گاهی کسی بینی گوشتی دارد و در طراحی کامپیوتری بینی قلمی برایش تصویر می شود، ولی در نهایت پس از عمل بینی اش به آن شکل درنمی آید. می توان به این طراحی های کامپیوتری اعتماد کرد؟

این متاسفانه از مواردی است که دامن گیر افراد و همکاران جوان می شود چون برای جذب بیمار با ایجاد ذهنیات و تصورات غیرواقعی سطح انتظار بیمار را بالا می برند. چنین کاری حتی در صورت موفقیت آمیز بودن جراحی، نارضایتی بعدی بیمار را در پی خواهد داشت.بهترین طراحی عمل، در حین انجام عمل جراحی است که ضمن حفظ عمل طبیعی بینی، شکل بینی هماهنگ با سایر اعضای چهره باشد و پیش از آن به بیمار این مورد توضیح داده شده باشد. طراحی کامپیوتری هیچ تاثیری در شیوه و نتایج طراحی زیبایی بینی ندارد و جنبه تبلیغاتی دارد.

 

دکتر حمید ملکان‌راد، متخصص جراحی پلاستیک و استادیار دانشگاه علوم پزشکی ارتش در این باره به سئوالات زیر پاسخ می دهند.

آیا روش جراحی بینی استخوانی با بینی گوشتی متفاوت است؟

ابتدا یک نکته را بگویم. در ایران به ندرت ممکن است با کسی برخورد کنیم که فقط بینی گوشتی یا بینی استخوانی داشته باشد و در اغلب موارد ترکیب هر دو وجود دارد و باید تکنیک‌های مناسب برای هر دو را به کار برد.در بینی‌های استخوانی مهم‌ترین کار، کاستن از حجم بینی و شکل‌دهی به آن است، در حالی که در بینی‌های گوشتی مهم‌ترین اقدام کاستن بافت از یک قسمت و افزودن بافت به قسمت یا قسمت‌های دیگر است.بافت افزودنی در اغلب موارد غضروفی است که از تیغه بینی برداشته می‌شود، ولی گاهی به علت سابقه ضربه یا شکستگی یا به دلیل نامشخص تیغه غضروفی بینی، استخوانی می‌شود و قابل استفاده نیست. در این هنگام معمولا انتخاب دوم غضروف گوش است.لازم به ذکر است که برداشتن غضروف از گوش اثر بسیاری کمی بر جای می‌گذارد و نباید برای افراد نگرانی ایجاد کند.شکل دادن به بینی گوشتی بسیار مشکل است و توصیه می‌کنم که فقط توسط جراحان باتجربه انجام شود.

 

آیا درست است که بینی گوشتی برمی‌گردد؟

خیر. آنچه که از بینی کاسته یا به آن افزوده می‌شود، معمولا به همان صورت باقی می‌ماند، اما آنچه در مورد بینی گوشتی صدق می‌کند، تورم شدیدتر و طولانی‌تر است.تورم طولانی‌مدت ممکن است منجر به ایجاد بافت فیبروز و در نتیجه در همان حالت پایدار شود.بنابراین مراقبت‌های پس از عمل از جمله دو بالش گذاشتن زیر سر موقع خواب، ماساژ و چسب زدن باید با دقت بیشتر رعایت گردد و طولانی‌تر انجام شود و نیز ممکن است نیاز به تزریق آمپول‌های ضدالتهاب طولانی اثر وجود داشته باشد.



موضوعات داغ


شارژ سریع موبایل