معصومه حسینی کیا يكشنبه ۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۰

مهمان‌سرای پدری در محیطی آرام و دلنشین در محله سرچشمه، شهرستان خوش آب و هوای خوانسار راه اندازی شده است تا فضایی دلنشین را در آب و هوای منحصر‌ به فرد این شهر برای شما فراهم آورد.

اگر سری به خوانسار زدید این هتل می تواند گزینه خوبی برای اقامت شما باشد. معماری خاص این مجموعه که در کنار عمارت ۱۰۰ ساله خانه پدری شکل گرفته‌ است، شامل هفت هتل آپارتمان، بوتیک با امکاناتی « خاص » است و  پذیرایی با غذاهای محلی و گاهی ارگانیک استراحت شما را لذیذ می‌کند. در این مطلب مجله ما می خواهد شما را با معماری این هتل بیشتر و بهتر آشنا کند.

 

مهمانسرای پدری


مشخصات پروژه مهمان سرای پدری :

شرکت معماری: طراحان و بناکنندگان زاو

معمار: محمدرضا قدوسی ، پارسا اردم

موقعیت: خوانسار

تاریخ: ۱۳۹۰

مساحت: حدود ٢٠٠٠ مترمربع

کارفرما: اکرم مدنی

همکاران طراحی: فاطمه رضایی ، شهرزاد فدایی ، پونه صدری منش

طراح سازه: نادر شکوفی

 

مهمانسرای پدری


از ویژگی‌های خاص این هتل، معماری منحصر به فرد آن است که توسط، طراحان و بناکنندگان زاو طراحی و اجرا گردیده است. این بنا در سال ۱۳۹۰ رتبه سوم جایزه معمار در بخش ساختمان‌های عمومی را کسب نموده و کاندیدای مسابقه آقا خان در سال ۲۰۱۳ نیز بوده است،که همه این ها نشانی از معماری متمایز ، با کیفیت بالای ساخت در این هتل است.

از دیگر موفقیت های این تیم طراحی، دستیابی به رتبه اول در بخش عمومی جایزه معمار سال ۹۳ است برای طراحی و اجرای "اقامتگاه دختران بی سرپرست در خوانسار" است.

 

مهمانسرای پدری


از دیگر ویژگی های این بنا، ایجاد ارتباط آن با شهر و همسایگی، محیط طبیعی، عوارض زمین و بنا و حیاط قدیمی موجود در محوطه هتل است. به گونه‌ای که می توان گفت این بنا، گویشی امروزی از ساختمان‌های قدیمی خوانسار است.

مهمان سرای پدری با ایجاد دید به طبیعت خوانسار، تجربه حال و هوای زندگی در این شهر را به کسانی که در آن اقامت می کنند هدیه می دهد.
 

مهمانسرای پدری


معماری مهمان سرای پدری و ارتباط آن با شهر و همسایگی

با توجه به ابعاد ساختمان ها در بافت مجاور و در همسایگی پروژه، بنای سرای پدری به ۳ قطعه تقسیم شده تا معماری بافت محل قراری گیری اش خدشه‌دار نشود. قطعه‌ها صلب نیستند و با شکست‌هایی در داخل بافت جا گرفته‌اند و به زیبایی به آن احترام می گذارند.

 

مهمانسرای پدری


به خط آسمان (ارتفاع ساختمان ها) شهر نیز در این قطعات توجه شده است به نحوی که هر قطعه با بنای مجاور اختلاف ارتفاعی اندکی دارد، قطعه وسط هم بسیار کوتاه است تا هم زمانی‌که هتل را از فاصله دورتر نگاه می‌کنیم سطح اشغال آن یک سوم وضعیت واقعی دیده شود و هم به عنوان یک تراس شهری عمل کند. در نتیجه فضای عمومی شهر با زبانی امروزی تا داخل بنا گسترش یافته است.
 

مهمانسرای پدری


معماری مهمان سرای پدری و همنشینی با محیط طبیعی

قطعات ساختمان سرای پدری از یکدیگر فاصله گرفته‌اند تا از فاصله بینشان طبیعت خوانسار قابل رویت باشد. کوه "سول" همچون دیوار سنگی بزرگی شهرستان خوانسار را دربرگرفته است و از خیابان اصلی مجاور سرای پدری یعنی خیابان سرچشمه قابل رویت است.

پارک سرچشمه خوانسار و باقی قسمت‌های کوهپایه‌های سول نیز محیط طبیعی زیبایی دارد که با این ایده منظره ای دلپذیر را از داخل ساختمان می توانید ببینید.

 

مهمانسرای پدری


هویت معماری خوانسار در طراحی مهمان سرای پدری

طراحی این ساختمان با گویشی امروزی، به توصیف فاصله زمانی ۷۰ ساله ساخت دو بنا و تغییرات گسترده در حوزه زیبایی شناسی، بر اساس مفاهیم و برخی عناصر جزییات معماری خوانسار، پرداخته است.
 

مهمانسرای پدری


در مقیاس شهر در طراحی این ساختمان الگوی کوچه‌پس کوچه‌ به کار گرفته شده است. این الگو حتی داخل خانه نفوذ کرده و در طراحی راهرو، معماری را با فضای شهری چفت و بست می‌کند.
 

مهمانسرای پدری


درون‌گرایی یکی از مفاهیمی است که در این پروژه رعایت شده است، به طوری که معماری به داخل حیاط روکرده و در سطوح خارجی بازشو های کمتری دیده می شود.
 

مهمانسرای پدری


از دیگر مفاهیم، استفاده از واژه خانه به جای اتاق در خوانسار است، چرا که در اتاق کلیه فعالیت‌های خانه رخ می دهد. اتاق‌ها (خانه‌ها) در معماری خوانسار از طریق فضای نیمه باز به حیاط می رسیدند.
 

مهمانسرای پدری


هم‌چنین اتاق‌ها قابلیت سرهم شدن را داشتند. این موضوعات در معماری واحدهای سکونتی این ساختمان رعایت شده‌اند. فضاهای خدماتی واحدها نیر توسط راهرویی که تعبیری از پس کوچه‌های بازار خوانسار را دارند، از اتاق‌ها تمیز داده شده‌اند.



موضوعات داغ


شارژ سریع موبایل