ندا نیک روش جمعه ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۱:۰۰

سخت‌تر از بیدار شدن صبح زود، این است كه باید جلوی كمد بایستی و به این موضوع فكر كنی كه شلوار سبز با مانتو قهوه‌ای هماهنگی دارد ؟

كفش بنفش‌ات را با كدام شلوار می‌توانی بپوشی ؟ و. . .  اگر شما هم روزانه با این دغدغه مواجه هستید و برای پوشیدن لباس لازم است چند دست لباس را از كمد بیرون بكشید و عوض كنید، پس با قواعد ست كردن رنگ‌ها آشنایی ندارید و لازم است این مطلب را بخوانید و با اصول این كار آشنا شوید تا از فردا صبح و چشم بر هم زدنی یك ست لباس هماهنگ  بپوشید.

 

این اصول را حفظ كنید

1. رنگ‌های اولیه و ثانویه كه در چرخه رنگ در كنار هم قرار گرفته‌اند، در تركیب هم با یکدیگر هم‌خوانی دارند مثلا آبی با بنفش و سبز هماهنگی دارد و زرد با قرمز و نارنجی. این رنگ‌ها می‌توانند با هم تركیب شوند اما از نظر بصری، نور یكدیگر را به‌شدت كاهش می‌دهند. ست كردن این رنگ‌ها خوب است ولی چندان چشمگیر نیست.

2.  به رنگ‌های اولیه و ثانویه‌ای كه در چرخه رنگ مقابل یكدیگر قرار گرفته‌اند، رنگ‌های مكمل گفته می‌شود مثلا بنفش از تركیب قرمز و آبی به وجود آمده و با رنگ اصلی زرد در تضاد است. رنگ سبز از تركیب زرد و آبی به وجود آمده و با رنگ قرمز كنتراست (هم‌خوانی) مكمل دارد. این رنگ‌ها «كنتراست مكمل» نامیده می‌شوند چون همدیگر را كامل می‌كنند و وقتی در كنار هم قرار می‌گیرند، جلوه یكدیگر را قوت می‌بخشند و تاثیر رنگ‌ها بیشتر از زمانی است كه به تنهایی استفاده می‌شوند. تركیب این رنگ‌ها در یك ست لباس، زیبایی قابل توجهی خلق می‌كنند.

3.  اگر لباسی دارید كه از تركیب چند رنگ طراحی و دوخته شده، اصل بر این است كه با یكی از رنگ‌ها هماهنگ‌سازی را انجام دهید؛ آن هم رنگی كه بیشتر از همه در لباس به كار رفته است.

4.  پارچه‌هایی كه طرح‌های مختلف دارند، برای ست كردن و پوشیده شدن در كنار هم توصیه نمی‌شوند. از نظر زیباشناسی تركیب یك بلوز راه‌راه با دامن خال‌خالی جالب به نظر نمی‌رسد، البته طراحان از این تركیب استفاده می‌كنند ولی آنها اصول حرفه‌ای‌تری را می‌شناسند كه نتیجه كار را دلنشین می‌کند. برای شما كه نگاه حرفه‌ای در زمینه لباس ندارید، بهتر است از این تركیب پرهیز كنید یا ست‌های كامل طراحان را به كار ببرید.

رنگ شناسی واجب است

در اولین قدم باید با چرخه رنگ آشنا شوید چون این دایره براساس هماهنگی و همخوانی رنگ‌ها چیده شده است و نشان می‌دهد كه چگونه رنگ‌ها در كنار هم باعث افزایش و كاهش قدرت انعكاس یكدیگر می‌شوند. در نگاه اول كشف این چرخه كمی پیچیده به نظر می‌رسد اما واقعا كار سختی نیست. ابتدا رنگ‌ها را بشناسید:

 

 اصول ست کردن لباس را یاد بگیرید
 

رنگ‌های اولیه:

زرد، قرمز و آبی

رنگ‌های ثانویه (تركیبی):

قرمز + آبی = بنفش

قرمز + زرد = نارنجی

زرد + آبی = سبز

دنیای بی‌انتها

رنگ‌های درجه سوم از تركیب رنگ‌های اولیه با رنگ‌های ثانویه به وجود می‌آیند كه با رنگ‌های اولیه تشابه و هماهنگی خوبی دارند. در این بخش عامل تعیین‌كننده رنگ میزان استفاده از دو رنگ است و براساس اندازه تركیبات می‌توان نتایج مختلفی به دست آورد مثلا با سه تركیب مختلف از دو رنگ ثابت می‌توان سه رنگ مختلف به دست آورد:

سبز+ آبی = آبی فیروزه‌ای

سبز+ آبی = سبز آبی (آبی آكواریومی)

سبز + آبی = لاجوردی

زرد + نارنجی = كهربایی

زرد + سبز = زمردی

زرد + سبز = لیمویی

آبی + بنفش = نیلی

آبی + بنفش = ارغوانی

آبی + بنفش = یاسی

قرمز + بنفش = زرشكی

 

سفید و سیاه؛ رنگ‌هایی برای تمام فصول

سفید و سیاه را می‌توانید در كنار هر رنگی استفاده كنید. از نظر متخصصان و طراحان، سفید و مشكی رنگی ندارند. سفید محصول نبودن تركیبات رنگی با بیشترین درخشندگی است. در نقطه مقابل، سیاه از تركیب تمام رنگ‌ها با بیشترین حد تیرگی به‌وجود آمده است. این دو رنگ تنها رنگ‌هایی هستند كه با تمام رنگ‌ها هماهنگی دارند؛ درواقع استثناهایی هستند كه قواعد تركیب رنگ را به چالش می‌كشند. سفید در كنار هر رنگی قرار بگیرد، این قابلیت را دارد كه رنگ را بارزتر كند و جلوه بیشتری به آن بدهد؛ در مقابل مشكی تندی و تیزی رنگ‌ها را می‌گیرد.

قرمز؛ جذاب اما خطرناك

قرمز قابلیت جور شدن با سفید، مشكی، قرمز، بنفش، نارنجی و سبز را دارد. وقتی می‌خواهید ست لباسی با رنگ قرمز بسازید، بهترین كار این است كه از تركیبات مختلف قرمز استفاده كنید یعنی رنگ‌هایی مثل بنفش كه قرمز در آن استفاده شده ولی حواس‌تان باشد سراغ تیره و روشن قرمز برای ست كردن و تركیب نروید. حواس‌تان باشد قرمز را با آبی و زرد ست نكنید؛ این رنگ‌ها فقط زمانی با هم هماهنگ می‌شوند كه آبی به سمت بنفش و زرد به سمت نارنجی متمایل شده باشد.

آبی؛ در ساحل آرامش

رنگ آبی با سفید، مشکی، آبی، سبز، بنفش و نارنجی هماهنگ می‌شود. رنگ مكمل آبی، نارنجی است و قرار گرفتن این دو رنگ در كنار هم نارنجی را تشدید می‌كند. دقت كنید آبی را با زرد و قرمز ست نكنید، فقط در صورتی می‌توانید ست کنید كه قرمزتان به بنفش و زردتان به سبز نزدیك باشد.

زرد؛ هشدار‌های جدی در راه است

زرد با رنگ‌های سفید، مشکی، زرد، سبز، نارنجی و بنفش هماهنگی دارد اما در كل رنگ سختی برای ست كردن است چون تند و آتشین است. به شما توصیه می‌كنیم برای ست كردن از سایه‌های ملایم‌تر این رنگ استفاده كنید و به هیچ‌عنوان سراغ زرد نئون یا شبرنگ نروید چون به‌شدت مشكل‌زاست. رنگ‌های مشابه زرد، نارنجی و سبز هستند.

مكمل رنگ زرد، بنفش است اما كنار هم قرار دادن این دو رنگ، احتیاط و دقت زیادی می‌خواهد. هیچ كدام نباید از دیگری درخشان‌تر و تند‌تر باشد چون از لحاظ بصری، تاثیر نامطلوبی دارد.

سبز؛ صلح برای همیشه و همه جا

سبز با رنگ‌های سفید، مشکی، سبز، آبی، زرد و قرمز هارمونی دارد. در یك نگاه كلی، سبز رنگ پركاربرد و به دردبخوری است به شرط اینكه از تركیبات صحیح آن استفاده شود. اگر شما از تركیبات سبزی استفاده كنید كه در طبیعت یافت می‌شود مثل خاكی، زیتونی، زمردی و... این امكان را دارید كه آن را با هر رنگی ست كنید.

 

 اصول ست کردن لباس را یاد بگیرید


رنگ مكمل سبز، قرمز است. این دو در كنار هم تركیب ایده‌آلی هستند اگر نخواهید از طیف تند و آتشین هر دو استفاده كنید. حواس‌تان باشد سبز با بنفش و نارنجی هماهنگی ندارد مگر اینكه بنفش نزدیك به آبی و نارنجی نزدیك به زرد باشد.

بنفش؛ رنگ رویال و باشكوه

رنگ بنفش با مشکی، سفید، بنفش، قرمز، آبی و زرد هماهنگی دارد. رنگ بنفش با همان دستورالعملی كه برای رنگ آبی گفتیم قابل استفاده است. اگر از سایه‌های تیره‌تر بنفش استفاده می‌كنید، كارتان راحت است. طیف‌های مختلف قرمز و آبی با بنفش هماهنگی دارند و می‌توانید از تیره و روشن این رنگ برای كامل كردن یك ست استفاده كنید.

مكمل رنگ بنفش، زرد است ولی باید با یك درجه درخشندگی انتخاب شوند چون اگر تندی یكی از دیگر بیشتر باشد، باعث می‌شود جلوه دیگری گرفته و تصویر ناخوشایندی ایجاد شود؛ پس بهتر است ملایم‌ها را با هم و تندها را با هم به كار ببرید.

نارنجی؛ با احتیاط نزدیك شوید

سفید، مشکی، نارنجی، قرمز، آبی و زرد، رنگ‌های هماهنگ با نارنجی هستند. نارنجی، یكی دیگر از رنگ‌های خطرناك در پوشش است چون به‌شدت این توانایی را دارد كه ستی نامتوازن ایجاد كند. برای فرار از این اتفاق پیشنهاد می‌كنیم به جای نارنجی تند از سایه‌های روشن‌تر و تیره‌تر این رنگ استفاده كنید و آن را در كنار رنگ‌هایی چون قرمز و نارنجی به كار ببرید.

قهوه‌ای رنگی است كه از نارنجی به‌وجود آمده و به همین دلیل به‌خوبی با آن تركیب می‌شود. رنگ مكمل نارنجی، آبی است ولی از تركیبات آبی استفاده كنید كه نتیجه نهایی ست شما خیلی پر زرق و برق نباشد.



شارژ سریع موبایل