سبز متمایل به طوسی، سبز زیتونی، سبز متمایل به زرد، سبز یشمی و بسیاری دیگر در كنار هزاران سایه مختلف این رنگِ زیبا نشاندهنده گستره بیمرز این رنگ هستند و بیدلیل نیست كه رنگ سبز بعد از رنگ آبی به عنوان محبوبترین رنگ دنیا شناخته میشود.
مدیر اجرایی موسسه رنگ پانتون میگوید كه «رنگ سبز فراوانترین رنگ در طبیعت است و چشم انسان از هر رنگ دیگری در بین طیفهای رنگی، بیشتر رنگ سبز را در طبیعت میبیند.» این مسئله باعث میشود كه كار كردن با رنگ سبز در خانه دشوار شود، چرا كه چشم ما به این رنگ در طبیعت عادت كرده و در نتیجه انتخاب بین طیفهای مختلف رنگ سبز كار سختی میشود.
رنگ سبز آنقدر محبوب است كه در كل سال ۲۰۱۳ به عنوان فراگیرترین و محبوبترین رنگ سال شناخته شد. با تمام این اوصاف، در این مطلب چیدانه می خواهد در مورد رنگ سبز و استفاده از آن در فضای داخلی خانه با شما صحبت كنید. این مطلب را بخوانید و از ایدههای موجود در آن در طراحی دکوراسیون داخلی منزل خود استفاده كنید. اكنون كه به پیشواز روزهای بهاریمی رویم، این رنگ میتواند به خانه شما حال و هوایی بهاری بدهد.
رنگ سبز در مركز چرخه رنگ قرار دارد و زرد گرم را با آبی خنك متعادل میكند. رنگ سبز معمولا تداعیكننده جوانی، تولد دوباره، توازن، و آرامش است. با این حال، در برخی از فرهنگهای آسیایی، رنگ سبز نماد بیماری است، به همین دلیل به كار بردن رنگمایههای قرمز در كنار این رنگ میتواند حس و حال بیمارگونه آن را از بین ببرد.
همانطور كه در عكس بالا مشاهده میكنید، این اتاق دارای یك رنگ سبز بهاری در كنار رنگ صورتی است. این دو رنگ دارای میزان اشباع و تهرنگ یكسانی هستند و به همین دلیل حس و حالی جوانانه و شاداب را در فضا ایجاد كردهاند.
در فرهنگ آزتک ها (یك تمدن سرخپوستی در آمریكای مركزی و كشور مكزیک) رنگ سبز به عنوان رنگ وفاداری شناخته میشود، چراكه پرهای كوئتزل (quetzal: نوعی پرنده) به رنگ سبز است و این پرنده در بین این قبایل و به ویژه رئیس قبیله جایگاه ویژهای دارد. در فرهنگ هندو از رنگ سبز زمردی برای تنظیم كردن چاكرای قلب یا نقطه انرژی به منظور رها شدن آزادانه عشق از درون فرد استفاده میشود.
یك تیم پژوهشی كه توسط روانشناس دانشگاه مونیخ با نام استفان لیچتنفلد (Stephanie Lichtenfeld) هدایت میشد در سال ۲۰۱۱ پژوهشی انجام داد و طی آن گزارش كرد كه فقط مقادیر اندكی رنگ سبز «نوعی از پردازش باز (ذهنی) و خالص كه برای انجام كارهای خلاقانه به آن نیاز است» در انسان تحریك میشود و در نتیجه این نوع فعالیت بهتر انجام میشود... رنگ سبز در فعالیتهای نوآورانه تاثیرگذار است، اما هیچ اثری در فرایندهای تحلیلی ندارد.»
بنابراین اگر میخواهید پرنده خلاقیت در شما به پرواز دربیاید، باید مقداری رنگ سبز را به فضای زندگی و یا اتاق كار خود اضافه كنید.
متخصص میگوید: «رنگ سبز چشم انسان را بهگونهای تحت تاثیر قرار میدهد كه او بدون آنكه متوجه شود آرام میشود. رنگ سبز در مركز چرخه رنگ قرار گرفته و به همین دلیل رنگ توازن و تعادل است. اگر به جهان پیرامون خود توجه كنیم و در طبیعت نگاه كنیم، متوجه حضور فراوان رنگ سبز میشویم و این خود نشانهای بر اهمیت این رنگ است.»
این كه رنگ سبز تداعی كننده رشد و تازگی است و قدرت آن در ایجاد خلاقیت، این رنگ را بسیار مناسب فضای آشپزخانه میكند؛ فضایی كه قرار است در آن وعدههای غذایی خوشمزه و جذاب پخته شود.
یکی از این روانشناسان گفته است: «من به طرز عجیبی عاشق رنگ سبز هستم. رنگی كه در انسانها همیشه نشانهای از فطرت هنرمندانه دارد و در ملل مختلف نشانهای از آسانگیری است، آسانگیری كه ممكن است گاهی تبدیل به سقوط اخلاق شود.»
اگر مطالعه تفریح اصلی شماست، یك اتاق سبزرنگ میتواند فضای بسیاری خوبی برای این كار باشد. به عكس بالا توجه كنید و ببینید كه چقدر این كتابخانه سبز رنگ با كاناپهای كه به رنگ سبز متمایل به طوسی است، تركیب زیبایی ایجاد كرده است.
در فنگ شویی رنگ سبز بیانكننده عنصر چوب است و گزینه بسیار خوبی برای تقویت سلامتی و توازن زندگی خانوادگی است. طبق پژوهشی كه توسط یکی از روانشناس رنگ، انجام شده، این رنگ هم چنین میتواند به ما نیرویی دوباره ببخشید و خستگی را كاهش دهد.
رنگ سبز ملایمی كه در عكس بالا از آن استفاده شده است، بسیار مناسب روزهای تعطیلی است كه میخواهیم برای زمانی طولانی در درون وان فرو برویم. تنالیتههای خنثی در كنار مقادیر اندكی رنگ قرمز كه در چرخه رنگ رنگ مكمل سبز است، تركیب فوقالعاده زیبایی ایجاد كرده است.
در دوربینهای مكانیاب مخصوص شب از رنگ سبز استفاده میشود و این موضوع دلیل بسیار خوبی دارد: رنگ سبز رنگی است كه چشم انسان بسیار به آن حساس است.
همانطور كه در عكس بالا مشاهده میكنید، از رنگ سبز در طراحی داخلی این خانه استفاده شده تا همچون پلی باشد بین فضای بیرون خانه و فضای درون. فضا سبز بیرون پنجره تركیب پیوند خوبی با رنگهای سبز موجود در اتاق ایجاد كردهاند و باعث به وجود آمدن یك ارتباط بصری موثر بین درون و بیرون خانه شدهاند.
البته رنگ سبز با اكولوژی (بوم شناسی) مترادف است، بنابراین اگر خیلی دوست ندارید از رنگ سبز در طراحی داخلی خانه خود استفاده كنید، گلها و گیاهان را جایگزین كنید. با ایجاد یك دیوار زنده (دیوار گیاهی) یا هر نوع گل و گیاه سبز رنگ، طبیعت را وارد فضای زندگی خود كرده و از این طریق هم به طبیعت نزدیك شوید و هم در زندگی خود توازن ایجاد كنید.