ندا نیک روش چهارشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۳:۳۰

تفاوتی نمی‌کند لباس سفید عروس از زمان عروسی ملکه الیزابت باب شده باشد یا ایرانیان از دیرباز لباس سفید را برای ازدواج خود انتخاب می‌کرده‌اند؛ مهم این است که پوشیدن لباس سفید عروسی از قدیمی‌‌ترین رویاهای هر دختری است؛ لباسی که از چند ساعت پیش از مراسم از جعبه‌‌اش بیرون آورده می‌شود تا یک شب لباس مخصوص شما باشد و شب بعد شاید بر تن عروس‌های دیگری بدرخشد و شاید در همان جعبه‌ مخصوص سال‌های بسیار در گنجه‌های لباس خاک بخورد.

انتخاب و تهیه لباس عروس رؤیایی از خان‌های دشوار مراسم عروسی به شمار می‌رود. سعی كرده‌ایم همه ریزه‌كاری‌های تهیه لباس عروس و گزینه‌هایی كه بعد از پایان مراسم دارید را مرور كنیم تا خودتان با یك حساب سرانگشتی بهترین راه را انتخاب كنید.


1- اگر كرایه كنید

شما یكی از مرسوم‌ترین روش‌های تهیه لباس عروس را انتخاب كرده‌اید. در این روش انتخاب‌های بیشتری دارید و درنتیجه كمتر مجبورید نگرانی قیمت بالا را داشته باشید؛ البته ملاحظات و محدودیت‌های وی‍ژه‌ای هم خواهید داشت. اكثر مزون‌های لباس عروس و آرایشگاه‌های تخصصی عروس این گزینه را به شما پیشنهاد می‌دهند. عروس‌سراها هم اصلا برای همین كار ساخته شده‌اند.

چه مزایایی دارد؟

از گرفتاری‌خرید پارچه و پروهای وقت و بی‌وقت خبری نیست. بعد از عروسی هم نباید دنبال جا برای لباس عروس‌تان بگردید و مهم‌تر از همه‌ اینها، پول كمتری خرج می‌كنید.

چه معایبی دارد؟

اگر خدای نكرده بلایی سر لباس عروس بیاورید، چه افتادن آكسسوار و تزئینات لباس باشد چه سابیده شدن دنباله لباس باید خسارت بپردازید حتی اگر آسیب مختصر باشد. به این جریمه اضافه كنید هزینه‌ اتوشویی بردن لباس درصورت كثیفی را. پس اگر حس می‌كنید نمی‌توانید از لباس امانتی به خوبی نگهداری كنید از شیوه دیگری برای تهیه‌ لباس استفاده كنید.

به چه نكاتی باید توجه كنیم؟

چند روز مانده به عروسی، دوباره لباس انتخابی خود را بپوشید. بعضی از لباس‌های كرایه‌ای كهنه شده‌اند، حتما لباس‌هایی را انتخاب كنید كه خیلی زیاد پوشیده نشده باشند. لباس موردنظرتان را به خوبی بررسی كنید تا اگر شكافتگی یا سابیدگی دارد به نام شما تمام نشود. اگر لباستان را چند ماهی قبل از عروسی انتخاب كرده‌اید به صاحب لباس تأكید كنید كه از چند روز پیش از عروسی شما به كسی كرایه ندهد.

چقدر باید هزینه كنیم؟

معمولا باید بین 50تا 70درصد قیمت واقعی لباس را برای كرایه آن بپردازید. لباس‌هایی كه برای نخستین تا سومین بار كرایه داده می‌شوند مشمول 70درصد و باقی لباس‌ها 50درصد قیمت خرید كرایه داده می‌شوند. كرایه‌ لباس هم از 80هزار تومان شروع می‌شود و به 850تا یك میلیون تومان هم می‌رسد.

2- اگر بدوزید

یكی از اختصاصی‌ترین روش‌های تهیه‌ لباس عروس را انتخاب كرده‌اید. برای این كار حتما مزونی را انتخاب كنید كه پیش از این كار لباس عروسش را دیده و پسندیده باشید.

چه مزایایی دارد؟

لباسی كه برای شما و به تن شما دوخته شده احتمالا بهتر از هر لباس دیگری به شما می‌آید. شما می‌توانید هر طرح و نظری كه برای لباس عروستان دارید پیاده كنید و نگرانی‌ای برای آسیب‌های سطحی لباستان نداشته باشید.

چه معایبی دارد؟

بدقولی بعضی خیاط‌ها نكته نگران‌كننده این روش است؛ اتفاقی كه در برنامه‌های فشرده عروسی می‌تواند شما را تا مرز جنون ببرد. به این اتفاق اضافه كنید پرو‌های مقدماتی، میانه و پیشرفته‌ لباس را كه به اندازه چند دست لباس خریدن از شما وقت می‌برد. قاعدتا هزینه خرید لباس هم بیشتر از كرایه است اما نگران پرداخت خسارت نیستید.

به چه نكاتی باید توجه كنیم؟

مدلی را انتخاب كنید كه یقین داشته باشید به شما می‌آید. حتما به خیاط خود اعتماد كامل داشته باشید و مدل موردنظرتان را به تأیید او برسانید تا اگر نتیجه چندان مطلوب نبود نتواند تقصیر را متوجه خود شما و مدل انتخابی‌تان كند. مجبور نیستید یكی از مدل‌های ژورنال‌ها را انتخاب كنید، دست به خلاقیت بزنید و مثلا مدل بالاتنه‌ یك لباس را به دامن لباس دیگری بدوزید.

چقدر باید هزینه كنیم؟

پول دوخت لباس عروس از 250هزار تومان تا یك میلیون تومان متغیر است. مابقی قیمت لباس هزینه پارچه‌ای است كه شما برای لباستان انتخاب می‌كنید. اگر خودتان از عهده‌ خرید پارچه برمی‌آیید حتما مسئولیت خرید آن را به گردن بگیرید اما پیش از آن، اندازه دقیق پارچه را از خیاط‌تان بپرسید كه مجبور به دوباره كاری نشوید. البته اگر به خیاط‌تان اعتماد دارید بگذارید پارچه را خودش تهیه كند.

قیمت پارچه هم براساس جنس و رنگ متفاوت است. در نهایت قیمت یك لباس خوب حدود 700هزار تومان برای شما آب خواهد خورد. این روش یك گزینه متفاوت دیگر هم دارد؛ خیلی از مزون‌ها لباسی را به سایز شما اما برای خودشان می‌دوزند و شما آن را برای نخستین بار می‌پوشید اما پول كرایه‌ یك شب آن را می‌پردازید و لباس شما در آرشیو مزون برای كرایه به عروس‌های دیگر، قرار می‌گیرد.

3- اگر بخرید

یكی از بی‌دردسر‌ترین روش‌های تهیه لباس عروس را انتخاب كرده‌اید. همه‌ مراكز دوخت و كرایه‌ لباس عروس، لباس عروس‌هایی برای فروش هم دارند. با فراغ بال به فروشگاه‌ها و مزون‌ها و عروس‌سراها سر بزنید و لباس پرو كنید!

چه مزایایی دارد؟

فقط كافی است لباس دلخواهتان را پیدا كنید. از آن لحظه تا زمانی كه لباس مال شما شود كمتر از 10دقیقه زمان می‌برد. دغدغه‌های خوب درآمدن لباس دوخته شده یا كهنه بودن لباس هم آزارتان نخواهد داد.

چه معایبی دارد؟

اصولا وزن عروس‌خانم‌ها در هفته آخر عروسی به واسطه فشارهای مختلف پایین می‌آید، آن وقت شما روز عروسی لباسی را خریده‌اید كه دقیقا همین یك شبی كه به كارتان می‌آید به تنتان گریه می‌كند. به این عیب اضافه كنید هزینه پرداختی را؛ چون اصولا خرید لباس عروسی برخلاف تصور عام از دوخت آن گران‌تر تمام می‌شود.

به چه نكاتی باید توجه كنیم؟

پیش از خرید،كفش را متناسب با قد آقای داماد بخرید تا بلندی لباس‌تان در حد طبیعی باشد. همینطور لباس عروس منتخبتان را برای حداقل 15دقیقه بر تن خود نگه‌دارید تا همه‌ عیوب پنهانش از سنگینی بیش از حد گرفته تا دست و پا گیر بودن آن بر شما آشكار شود.

چقدر باید هزینه كنیم؟

قیمت لباس عروس مثل هر لباس دیگری بستگی به مارك و جنس پارچه و طراحی آن دارد. قیمت خرید لباس عروس هم از 800هزارتومان شروع می‌شود و باید گفت كه پایانی بر آن نیست.



موضوعات داغ


شارژ سریع موبایل