ندا نیک روش يكشنبه ۲۳ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۶:۰۰

تا به حال فكر كرده‌اید چرا در دكور بیشتر فست‌فود‌ها، از رنگ‌های گرم مثل نارنجی استفاده شده است؟ یكی از مهم‌ترین دلایل استفاده از رنگ‌های گرم، جذب مشتری بیشتر است.

برای خیلی از ما پیش آمده كه رنگ و ظاهر یك غذا یا حتی رنگ بسته‌بندی یك محصول خوراكی موجب تحریك اشتهای‌مان شده. جالب است بدانید بیشتر تولیدكنندگان غذاهای صنعتی، از طریق همین رنگ‌ها ما را به خرید تنقلات و محصولات غذایی ترغیب می‌كنند. شما حتی اگر كودكی بدقلق داشته باشید كه از خوردن امتناع می‌كند، با دكوراسیون اشتهاآور آشپزخانه می‌توانید او را به خوردن ترغیب كنید.

رنگ ها معجزه می‌كنند

رنگ، تحریك‌كننده اشتها به‌ویژه در كودكان است. استفاده از رنگ‌های قرمز، نارنجی و زرد در دكور آشپزخانه و حتی وسایلی مثل سفره غذا، لیوان و... باعث بالا بردن سوخت‌وساز بدن و افزایش اشتها می‌شود.

- رنگ قرمز اشتهاآور است. مزاج رنگ قرمز گرم است و به‌دلیل گرمایی‌ كه دارد، خود را به چشم بیننده تحمیل می‌كند. رنگ قرمز، هیجان درونی را افزایش می‌دهد، بنابراین داشتن لیوان‌هایی قرمز رنگ، هر چند به تعداد محدود، ناخودآگاه باعث افزایش توجه به فضای آشپزخانه‌تان می‌شود، حتی اگر كل فضای آشپزخانه‌ شما تك‌رنگ است، كافی است یك صندلی قرمز رنگ در آشپزخانه قرار دهید و معجزه‌اش را ببینید!

- نارنجی، رنگی نشاط‌آور است، به همین دلیل با انتخاب این رنگ‌، می‌توانید اشتهای اعضای خانواده را بیشتر تحریك كنید. با استفاده از صندلی‌هایی با گل‌های نارنجی، نگاه‌ها را به سمت آشپزخانه بكشانید. بیشترین رنگی كه در رستوران‌های زنجیره‌ای و فست‌فود‌ها استفاده می‌شود، نارنجی است. این رنگ، به غیر از ایجاد فضایی نشاط‌ آور، به فضا روح می‌بخشد.

- رنگ زرد توجه هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌كند. اما این رنگ سریع چشم را خسته می‌كند، پس در استفاده از رنگ زرد زیاده‌روی نكنید. بهتر است تركیب مناسبی از زرد با رنگ‌های دیگر در دكور آشپزخانه‌تان وجود داشته باشد. با استفاده از سبدی از انواع میوه‌های رنگی، در كنار سیبی زرد، اشتیاق خانواده به خوردن میوه بیشتر می‌شود، حتی اگر آن سیب خورده نشود!

تاثیر نور روی رنگ‌ها را فراموش نكنید

تا به اینجا به اندازه كافی از رنگ‌ها استفاده كرده‌ایم. فراموش نكنید، اغراق در هر چیزی نازیبایی ایجاد می‌كند. نور تاثیر زیادی بر رنگ‌های به كار برده شده در آشپزخانه دارد. برای جلوه بیشتر رنگ‌ها درآشپزخانه باید نور‌پردازی مناسبی داشته باشید.
 
- استفاده از نورهای رنگی در آشپزخانه ممنوع! نور رنگی، به‌خصوص اگر بالای میز ناهارخوری باشد، باعث می‌شود غذا بدرنگ و متفاوت از رنگ طبیعی‌اش به‌نظر برسد. در‌‌نهایت هم موجب كاهش اشتها می‌شود. با استفاده از رنگ‌های مختلف به میزان كافی، می‌توانید فضای آشپزخانه را زنده كنید. پس نور رنگی، حتی به‌صورت هالوژن هم بهتر است استفاده نشود. رعایت همین موارد ساده، باعث می‌شود غذای‌تان خوشمزه‌تر از همیشه به‌نظر برسد.
 
- می‌توانید، چراغ‌های قدیمی را با چراغ‌های LED تعویض كنید كه مصرف انرژی پایین‌تر و دوام بیشتری دارند. مزیت دیگر این لامپ‌ها این است كه اگر سقف شما مرتفع است، برای تعویض لامپ دیگر نیازی به آوردن نردبان نیست. از این چراغ‌ها می‌توان در برجسته كردن ویژگی‌های طراحی داخلی، مانند توررفتگی سقف‌ها یا گچبری‌ها در آشپزخانه‌های سنتی و نور‌پردازی پیشخوان‌های شیشه‌ای استفاده كرد. با نورپردازی جدید، آشپزخانه‌تان زیباتر و هیجان‌انگیزتر به‌نظر می‌رسد.

 

 آشپزخانه های خوشمزه !


- آشپزخانه محیطی است كه احتیاج به نور محیطی مناسبی دارد تا فردی كه مدت زیادی در این محیط است، اذیت نشود. برای داشتن یك فضای اشتهاآور، نیاز به نور‌پردازی مناسب محیطی وجود دارد. این نور‌پردازی، احساس آرامش و امنیت به فضا می‌بخشد. اگر آشپزخانه نور كافی ندارد یا پنجره‌های كوچكی دارد كه نور كمی وارد محیط شود، رنگ زرد، نور‌پردازی شما را پر جلوه‌تر می‌كند. جالب است بدانید كه یكی از كاربردهای رنگ زرد در آشپزخانه، ایجاد فضایی پرنور‌تر است، به‌ویژه در فصل زمستان هنگام صرف غذا در آشپزخانه‌ای زرد‌رنگ، محیطی گرم و اشتهاآور را تجربه خواهید كرد.

شلوغی ممنوع

- آشپزخانه منظم، همیشه اشتهاآورتر است درنهایت، در كنار رعایت تمامی این نكات در آشپزخانه‌، اگر نكته ساده اما بسیار مهم نظم كه كاملا هم دست خودتان است را رعایت نكنید، آشپزخانه‌تان به فضایی دلچسب و اشتهاآور تبدیل نمی‌شود. آشپزخانه جایی است كه یك خانم خانه‌دار بیشترین زمانش را آنجا می‌گذراند. حالا حسابش را بكنید كه‌‌‌ همان خانم برای پیدا كردن قاشق و چنگال یك مدل مجبور شود كل كشوهای كابینت را بیرون بریزد. محیط شلوغ آشپزخانه، ممكن است رغبت آشپزی را از خانم خانه بگیرد.

- برای نظم دادن به آشپزخانه كافی است  چیزهایی را كه استفاده نمی‌كنید كنار بگذارید و وسایلی كه بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند را در دسترس قرار دهید. در این فضا بهتر است صفحه روی كابینت (پیشخوان) را همیشه مرتب نگه دارید. همه قوطی‌ها و بسته‌بندی‌ها برای استفاده مجدد مناسب نیستند، وسایل اضافه را دور بریزید. وارد آشپزخانه شوید و تمام مواد خوراكی، ادویه‌ها و داروهای تاریخ گذشته را دور بریزید. درنهایت اینكه هنگام خرید ظروف نگهداری مواد خوراكی، به شكل آنها هم توجه كنید. ظروف چهارگوش، فضای كابینت و یخچال را افزایش خواهند داد.



شارژ سریع موبایل