امین شجاعی دوشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۰

وقتی صحبت لباس رسمی آقایان می شود اولین موردی که به ذهن خطور می کند کت و شلوار است. درواقع، کت و شلوار مشخصه یک تیپ رسمی برای آقایان محسوب می شود. در یک جلسه رسمی بهتر است آقایان تیپ کلاسیک داشته باشند، اما اینکه تیپ کلاسیک دقیقا چیست را از زبان یک طراح لباس بخوانید.


کسب احترام با رنگ سرمه ای

این موضوع را علم ثابت کرده که در 30 ثانیه اول آشنایی، افراد برداشتی از یکدیگر خواهند داشت و این در حالی است که هنوز موقعیت صحبت به وجود نیامده، بنابراین ظاهر افراد یکی از عواملی است که در این 30 ثانیه می تواند بر نوع برداشت اولیه افراد تاثیر بگذارد. درواقع، شاید بتوان گفت تاثیر لباس از تاثیرکلامی در اولین ثانیه های ملاقات بسیار بیشتر است.

 

راهنمای خوش پوشی برای آقایان


در یک جلسه رسمی برای مثال یک مصاحبه شغلی یا اوقاتی که می خواهیم خود را به عنوان صاحب یک شغل معرفی کنیم، انتخاب رنگ لباس می تواند تاثیر زیادی روی مخاطب بگذارد. در این موقعیت ها بهترین رنگ، رنگ «سرمه ای» است زیرا بیشتر افراد آن را دوست دارند و از طرفی، فردی که از رنگ سرمه ای استفاده می کند به صورت ناخودآگاه در ذهن مخاطبان فردی قابل احترام به چشم می آید، بنابراین اولین پیشنهاد برای انتخاب کت و شلوار رسمی رنگ سرمه ای است و بعد رنگ هایی مثل خاکستری یا قهوه ای پیشنهاد می شود.


جنس پارچه مهم است

جنس پارچه لباس افراد خصوصا آقایان، سطح اقتصادی و وضعیت اجتماعی شان را نشان می دهد. داشتن 2 دست کت و شلوار با جنس خوب خیلی بهتر از 10 دست کت و شلوار با جنس نامرغوب است. کت و شلوارهایی که از الیاف مصنوعی تهیه شده اند بعد از اتو به اصطلاح برق یم افتند که این برق زدن در نگاه اول تاثیر بصری ناخوشایندی روی بیننده می گذارد. مهم تر از همه این جنس کت و شلوارها خیلی زود بوی عرق را به خود می گیرند و سریع هم کثیف می شوند.


کت و شلوار راه راه برای قد کوتاه ها

بین اجزای لباس یک آقا که شامل کت و شلوار و پیراهن است باید هماهنگی برقرار باشد. برای مثال اگر کسی کت و شلوار ساده دارد می تواند از پیراهن طرح دار استفاده کند، اما در یک جلسه رسمی بهتر است از رنگ های سنگین و در عین حال ظریف استفاده شود. اگر کسی قد نسبتا کوتاهی دارد باید کت و شلواری انتخاب کند که دارای راه راه عمودی نازک باشد که باعث می شود از نگاه دیگران بلندقدتر به نظر برسد. بهتر است برای کت و شلوار از پیراهن آستین کوتاه استفاده نشود زیرا به هیچ وجه با تیپ کلاسیک هماهنگی ندارد

 

راهنمای خوش پوشی برای آقایان


به سگک کمربند توجه کنید

اگر فردی قد کوتاهی دارد بهتر است از کمربند همرنگ کت و شلوار خود استفاده کند، اما در حالت کلی جنس کمربند و سگک آن بسیار اهمیت دارد. برای مثال کمربند چرم با سگک نامرغوب و بد تاثیر منفی روی ظاهر افراد دارد. سگک هایی که مسی  هستند اما روکش برنج دارند، بعد مدتی شکل براق اولیه خود را از دست می دهند و لکه هایی روی آنها ایجاد می شود که رنگ قرمز مسی آن ظاهر کمربند را بد جلوه می دهد و تاثیر منفی روی بیننده دارد.


به روز باشید

در انتخاب لباس هرت است کمی تابع مد بود. البته منظور این نیست که همیشه تابع آن چیزی باشیم که مد می شود. برای مثال در گذشته شلوارهای دم پا گشاد بیشتر رواج داشت اما حالا شلوارهای راسته بین افراد مقبولیت بیشتری دارد. وقتی دیگر شلوارهای دم پا گشاد مد نیست و زمان زیادی از آن گذشته، برگشتن به آن و استفاده مجدد کمی اشتباه است.

 

راهنمای خوش پوشی برای آقایان


یا استفاده از شلوارهای پیلی دار یا چین دار برای آقایان که مدت هاست دیگر از مد افتاده، تاثیر بدی روی بیننده خواهد گذاشت که بهتر است از آنها استفاده نشود. یکی از کت هایی که در حال حاضر بیشتر استفاده می شود، کت با 2 چاک در پشت است، اما اگر کسی در قسمت باسن چاق است، پیشنهاد می شود از کت تک چاک استفاده کند چون باعث می شود اضافه وزن او کمتر به چشم بیاید.


جوراب سفید ممنوع!

بهتر است کفش مناسب با کت و شلوار انتخاب شود. به این صورت که رنگ کفش چند درجه تیره تر از کت و شلوار باشد. البته می توان کفش را کیف، ساعت یا کمربند هم هماهنگ کرد. اما در مورد انتخاب جوراب هم باید نکاتی را رعایت کرد. جوراب نزدیک کفش و شلوار است. به همین دلیل باید از لحاظ رنگ یا با کفش یا با شلوار تناسب داشته باشد، اما بهتر است رنگ جوراب با کفش هماهنگی داشته باشد.

 

راهنمای خوش پوشی برای آقایان


به این صورت که رنگ آن 1 یا 2 درجه تیره تر از رنگ کفش باشد. یک اشتباه مد رایج در ایران استفاده از جوراب های سفید است. تصور کنید یک آقا کت و شلوار مشکی پوشیده و وقتی پایش را روی پای دیگرش می گذارد، جوراب سفید او اثر ناخوشایندی روی بیننده می گذارد که به دلیل ناهماهنگی رنگی جوراب و لباس است. در اندازه جوراب هم باید دقت کرد که وقتی یک پا روی پای دیگر قرار گرفت هیچ قسمتی از آن مشخص نباشد یعنی جوراب تا منطقه ای که شلوار بالا رفته را تحت پوشش قرار دهد.


همه چیز را همگان ندانند اما...

تمامی این مواردی که ذکر شد به صورت ناخودآگاه روی بیننده تاثیر می گذارد حتی افرادی که چندان سررشته ای از مد ندارند. برای مثال در یک مهمانی رسمی فردی که از کت و شلوار سرمه ای استفاده می کند. به نظر بیشتر افراد یک شخص قابل احترام و قابل اعتماد است، اما جزییاتی هم هست که همه متوجه آن نمی شوند. برای مثال مواردی که در مورد سگک کمربند ذکر شد، اما اگر فردی جزیی بود و توجه ناهماهنگی بین کمربند و لباس شد، این برداشت را خواهد کرد که آن فرد شخص دقیق و مرتبی نیست. به همین دلیل رعایت جزییات در انتخاب لباس می تواند تاثیر زیادی روی برداشت و قضاوت دیگران داشته باشد.



شارژ سریع موبایل