امین شجاعی چهارشنبه ۱۰ تير ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۰

همه دوست دارند ناخن‌های زیبا و مرتبی داشته باشند به‌ویژه داشتن ناخن‌های بلند و یكدست همیشه برای خانم‌ها مسئله مهمی بوده اما حفظ ناخن‌های بلند هیچ‌گاه كار آسانی نبوده است.

فراموش نکنید که هر اتفاقی كه برای انگشتان دست‌های شما ممكن است رخ بدهد، می‌تواند برای انگشتان پاهای شما نیز به‌وجود آید؛ مخصوصا اگر تجربه یک پدیکور بی‌دقت و غیراستاندارد را پشت سرگذاشته باشید. از آنجایی‌كه پاها بیشتر زمان روز در كفش و در محیطی تاریك و نمناك هستند، محیط مستعدتری برای رشد قارچ‌ها به‌وجود می‌آورند.

اگر به‌صورت مستمر پدیكور می‌كنید، حتما از وسایل شخصی خودتان استفاده كنید و به مسئول پدیكور اجازه ندهید زیر ناخن یا پوشش آن را خالی كند. در این مطلب به كمك كارشناسان و متخصصان سعی داریم روش‌هایی را معرفی كنیم كه به كمك آنها بتوانید ناخن‌های بهتری داشته باشید.

 

قوانین طلایی برای مراقبت از ناخن‌

 

1. ناخن را دستکاری نکنید

خواه خودتان ناخن‌های‌تان را مرتب می‌كنید خواه نزد متخصص می‌روید، در هر صورت توصیه اول این است كه پوشش ناخن‌های‌تان را از بین نبرید. پوشش ناخن - پوستی که دورتا دور ناخن قرارگرفته و آن را مهار می‌کند- مانعی طبیعی است برای جلوگیری از رشد قارچ و باكتری روی ناخن که با یك‌بار برداشتن این پوشش، محافظ ناخن از بین می‌رود. این كار نه‌تنها پوشش ناخن را بدتر می‌كند و باعث می‌شود این پوشش ورم كرده، زبر و قرمز شود، بلكه به عفونت ناخن نیز منتهی می‌شود. این اتفاق تنها از طریق برداشتن پوشش رخ نمی‌دهد، بلكه عقب بردن پوشش ناخن هم می‌تواند به عفونت و مشكلات این‌چنینی منجر شود.

 

2. به همه محصولات اعتماد نکنید

محصولاتی كه به‌عنوان سفت كننده ناخن در بازار به فروش می‌رسند، ریشه علمی نداشته و بیش از آنكه مفید باشند برای ناخن مضر هستند، مگر اینكه ناخن‌های شما ضعیف یا شكننده شده باشند، در غیر این صورت ناخن‌های عادی به سفت كننده نیازی ندارند. ناخن سالم، ناخنی است كه انعطاف‌پذیر باشد، بنابراین اگر می‌خواهید ناخن‌های‌تان صدمه‌ای نبینند، با استفاده از سفت كننده‌های ناخن، آنها را شكننده‌تر نكنید.

 

3. آبرسانی را فراموش نکنید

البته دلیل محكم علمی برای این ایده وجود ندارد كه مرطوب نگه داشتن بستر ناخن‌ها باعث رشد بهتر آنها می‌شود، اما دست‌كم از این مسئله مطمئن هستیم كه مرطوب كردن پوشش ناخن از شكستن ناخن‌ها جلوگیری می‌كند. اگر ناخن‌های‌تان مستعد شكستن هستند، یكی از مهم‌ترین دلایل آن می‌تواند كمبود رطوبت باشد. چرب كردن دور پوشش ناخن نیز، به كل ناخن كمك كرده و احتمال شكستن، لب پر شدن، ترك خوردن و شكافتن آن را كم می‌كند.

 

4. دور مکمل‌های ژلاتینی خط بکشید

تحقیق‌های متعدد نشان داده مكمل‌های بیوتین (یكی از ویتامین‌های گروه B كه در كبد و زرده تخم‌مرغ یافت می‌شود) باعث بهبود ضخامت ناخن شده و از شكاف برداشتن و شكستن جلوگیری می‌كند. در یك تحقیق، محققان آلمانی به 45 بیمار با مشكلات شدید در ناخن، برای چند ماه متوالی روزانه 5/2 میلی‌گرم بیوتین دادند. این كار باعث بهبود چشمگیر بیماری‌های آنان شده و حدود 91درصد موفقیت داشته است. دریافت روزانه 5/2 میلی‌گرم بیوتین، تاثیر بسیار زیادی بر روند معالجه مشكلات ناخن دارد

برخی محصولات نیز وجود دارند كه حاوی سیلیكون و مكمل‌های MSM هستند. این دو ماده غذایی نیز كمك شایانی بهسلامت ناخن می‌كنند. اما یكی از مكمل‌هایی كه تاثیری بر ناخن ندارد، ژلاتین است. به عقیده كارشناسان، خوردن ژلاتین یا قرار دادن ناخن در آن، هیچ تاثیری بر مقاومت ناخن نداشته و ژلاتین مایع به مرور در ناخن نفوذ كرده و آن را ضعیف می‌كند. آن‌طور كه كارشناسان تغذیه می‌گویند، مدارك كمی وجود دارد كه اثبات می‌كند که برخی از محصولات حاوی كلسیم، مخمر یا فلورید، تاثیر قابل‌توجهی بر سلامت ناخن داشته باشد.

 

5. كمتر از مانیكورهای حرفه‌ای استفاده كنید

رفتن مداوم به سالن‌های مانیكور و پدیكور ناخن، كاری بسیار لوكس است و بسیاری از خانم‌ها به دفعات این كار را انجام می‌دهند. اما تحقیقات اخیر نشان می‌دهد افرادی كه به‌صورت مستمر و در فاصله زمانی كوتاه به این سالن‌ها سر می‌زنند، بیشتر از دیگران در معرض خطر بی دوامی و خشكی بستر ناخن قرار می‌گیرند. پزشكان اعتقاد دارند قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی می‌تواند یكی از دلایل چنین اتفاقی باشد. همچنین متخصصان بر این باور هستند افرادی كه به‌صورت مستمر مانیكور می‌كنند، معمولا از عفونت مزمن بستر ناخن رنج می‌برند. از علائم این بیماری، می‌توان به پف كردن و قرمز شدن نواحی اطراف پایه ناخن اشاره كرد. درواقع اگر دور ناخن شما پف كرده باشد، نشانه عفونت مزمن است.

به گفته كارشناسان، یكی از راه‌های كاهش این مشكلات، استفاده از ابزار شخصی مانیكور است. این كار ریسك ابتلا به عفونت مزمن را به‌شدت كاهش داده و ضمانت بالایی به سلامت شما می‌دهد.

 

6. استون را فراموش کنید

متخصصان در این مورد اتفاق نظر كامل دارند كه اگر ناخن‌های شكننده‌ای دارید، نباید از پاك كننده‌های ناخنی كه حاوی استون هستند، استفاده كنید. تركیب شیمیایی استون باعث می‌شود ناخن ضعیف و شكننده، نه تنها نتواند خود را بهبود ببخشد، بلكه آن را ضعیف‌تر نیز كند.

 

7. از سوهان‌های زبر استفاده نكنید

سوهان‌های زبر قدیمی دشمن اصلی ناخن هستند. این سوهان‌ها باعث ایجاد شكاف‌ها و ترك‌های كوچكی در ناخن می‌شوند و همین شكاف‌ها هستند كه به مرور باعث شكستن ناخن می‌شوند. كارشناسان آرایشی توصیه می‌كنند از سوهان‌های نرم استفاده كنید و هنگام سوهان كشیدن، آن را به‌صورت رفت و برگشتی روی ناخن نكشید، بلكه باید خیلی آرام و با طمانینه آن هم در یك جهت سوهان كشید تا كمترین احتمال شكستگی ناخن به‌وجود بیاید.

 

8. بدون دستکش سراغ شوینده‌ها نروید

هرچند شستن دست‌ها برای حفظ بهداشت فردی بسیار مهم است، اما افراط در این كار می‌تواند باعث تخریب ناخن‌های شما شود. اگر در محیطی كار می‌كنید كه شستن دست‌ها در فاصله‌های كوتاه‌مدت، كاری اجباری است، توصیه می‌شود در طول روز از كرم‌های نرم كننده استفاده كرده و دور پوشش ناخن‌های‌تان به صورت اختصاصی مقدار كمی كرم بزنید.

 

9. هرشامپویی مصرف نکنید

هنگامی كه شامپوی جدیدی را امتحان می‌كنید، تنها به این نكته دقت دارید كه آیا این شامپو، با موهای‌تان سازگاری دارد یا خیر؟ اما آیا تا به حال دقت كرده‌اید كه شامپوی شما، با ناخن‌های‌تان هم سازگاری دارد؟ این نكته به‌ویژه در مورد شامپوهای مخصوص موهای چرب بسیار صادق است. این شامپوها برای از بین بردن فسفات و دیگر چربی‌های طبیعی موجود در پوست سر طراحی شده‌اند، بنابراین اگر ناخن‌های خیلی خشكی دارید، استفاده از شامپوهای مخصوص موهای چرب، این توانایی را دارد كه ناخن‌های شما را بیش از گذشته خشك كند.

 

رنگ ناخن خبر می‌دهد از سر درون

در بیشتر موارد مشكلات ناخن‌ها می‌تواند ریشه در شرایط پیرامون ما داشته باشد؛ قرار گرفتن در معرض شوینده‌های شیمیایی، استفاده از محصولات بهداشتی خشك كننده ناخن و تماس مستمر ناخن با اشیای دیگر هنگام تایپ کردن، قالی‌بافتن و... .  اما در برخی موارد، مشكلات به‌وجود آمده در ناخن، ریشه در بیماری‌های درونی بدن داشته و علامتی است برای شما تا بدانید در بدن‌تان چه می‌گذرد. برای مثال:

• ناخن‌های سفید نشانه مشكلاتی در ناحیه كبد است.

• ناخن‌های نیمه صورتی نیمه‌سفید نشان‌دهنده مشکل كلیوی است.

• زرد شدن و نازك شدن ناخن‌ها همچنین رشد كند علامتی است برای مشكل ریوی.

• ناخن رنگ پریده هم می‌تواند نشان‌دهنده كم‌خونی باشد.• همچنین اگر ناخن‌های‌تان به رنگ زرد كم‌رنگ با سرخی كم در قسمت‌های پایه درآمده باشند، نشانه‌ای از بیماری دیابت است.

ناخن‌ها حرف‌ها‌ی بیشتری هم برای گفتن دارند. برای مثال در سال 2005 یك تیم تحقیقاتی ایرلندی متوجه شدند كه اولین نشانه‌های بیماری پوكی استخوان را می‌توان از طریق ناخن‌ها ردیابی كرد.

در تحقیقات دانشگاه لیمریك، محققان متوجه یك عامل مشترك میان ناخن و استخوان شده‌اند. این عامل مشترك زنجیره دی سولفید نام دارد كه طبق تحقیقات انجام گرفته در افرادی كه به بیماری پوكی استخوان مبتلا هستند میزان دی سولفید پایین است.  به‌نظر می‌رسد باید هر ازگاهی نگاه دقیق‌تری به ناخن‌های‌مان بیندازیم.



موضوعات داغ


شارژ سریع موبایل